Kiezen voor natuur en architectuur

Word jij ook rustig van weidse zichten? Logisch, zo blijkt, want onderzoek toont aan dat onze stressniveaus dalen dankzij onbelemmerde vergezichten, omdat ze ons een gevoel van veiligheid en controle geven. Ook tijd doorbrengen in de natuur heeft een positief effect op onze fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Redenen genoeg dus om voor de weidse natuur te kiezen om to trust te komen. En dat is precies waar Wol U voor staat : de combinatie van onbelemmerde zichten, een groene omgeving en talloze stedelijke faciliteiten bij de hand.

Een doordacht masterplan

Het masterplan van Wol U, dat de inplanting van de gebouwen en de ruimte voor natuur vastklikt, is van de hand van BUUR. Hun motto? Dat je door de creatie van een gezonde leefomgeving een veerkrachtige maatschappij kan realiseren. Bij de opmaak van het masterplan stond het uitbreiden en verbinden van de open ruimte centraal. Mensen letterlijk verbinden met de natuur: dat vormt de leidraad van Wol U.

De positieve impact van groenblauwe ruimtes, waarin water en natuur aanwezig zijn, op onze gezondheid wordt steeds beter onderbouwd in wetenschappelijk onderzoek

Dankzij enkele slimme ingrepen zijn we erin geslaagd het natuurlijke landschap van de site te benadrukken en voldoende ruimte te laten voor lucht, zichten en lichten.

Een exceptioneel landschapsontwerp

Voor de uitwerking van de omgevingsaanleg werd een beroep gedaan op landschapsarchitect Erik Dhont, een absolute wereld-autoriteit in tuinaanleg. Erik staat bekend om zijn werk aan de tuinen van het Picasso-museum in Parijs en gaat uit van het motto dat tuinen niet enkel dienen om in te genieten, maar ook plaatsen vormen waar men kan groeien en genezen. In Wol U ontwierp hij de natuur dan ook op zo een manier dat deze het bindmiddel vormt rondom alle bebouwing heen. Door het kleurenpallet van de gebouwen en de begroeiing op elkaar af te stemmen gaan natuur en architectuur harmonieus op in elkaar. 

Download de brochure

Snuif je graag vandaag al de sfeer op in deze knappe woonbuurt? Laat dan jouw gegevens achter en lees de interessante getuigenissen van het gedreven team achter Wol U. De brochure bevat ook extra bonusmateriaal dat je niet terugvindt op de website.

Toonaangevende architectuur

Het stijlvolle, architecturale ontwerp van Wol U vormt het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen drie toonaangevende architectenbureaus: BOB361, POLO en A1AR. Alle drie hebben ze meer dan hun strepen verdiend in de creatie van tijdloze en intrigerende bouwwerken, waarin fijnzinnigheid en oog voor detail een belangrijke rol spelen. Centraal in hun ontwerp staan de integratie van de gebouwen in het landschap en het stimuleren van ontmoetingen in de gezellige binnentuinen.

De ligging aan de oevers van de kabbelende Woluwe, in combinatie met de tijdloze architectuur, maakt Wol U tot een unieke woonomgeving.

Wonen in Wol U in een notendop

  • 7 woonvolumes, rondom twee prachtige, private binnentuinen
  • Kleinschaligheid troef: met slechts 6 bouwlagen bouwen we op menselijke maat
  • De slimme toegangscontrole tot de private binnentuinen zorgt dat jouw privacy en de veiligheid van jouw kinderen voorop staan
  • Dankzij de ondergrondse parking is de volledige site autoluw
  • 55% meer groen op deze voormalige kantoorsite
  • Instant upgrade van de woonbeleving door de integratie van de oevers van de Woluwe

Talloze faciliteiten onder jouw voordeur

Wol U omvat meer dan enkel woonunits en natuur. Naast de residentiële bouwvolumes en het weelderige, groene landschap wordt er ook een verscheidenheid aan functies gerealiseerd: co-housing units, een kinderopvang, een winkelruimte, horeca- en dienstenruimtes. Kortom: een leefomgeving met heel wat faciliteiten op de site zelf. 

Meer weten over Wol U?

Laat jouw gegevens achter en onze vastgoedadviseur contacteert je om al jouw vragen te beantwoorden.

Contacteer ons

TELEFOON

0477 80 61 11

E-MAIL

sales@ion.be