11 redenen om te kiezen voor Sint-Stevens-Woluwe

1. Toplocatie met uitstekende ontsluiting

Dé grootste troef van Sint-Stevens-Woluwe? Dat is natuurlijk de ligging. De gemeente ligt aan de R22 (ook wel de tweede ring rond Brussel genoemd) en in de onmiddellijke nabijheid van de oprit naar de E40. In een kwartiertje rij je naar het centrum van Brussel en ook metropool Leuven is slechts 17 minuten rijden. Het openbaar vervoer is hier sterk uitgebouwd, met diverse buslijnen en een treinstation van waaruit je rechtstreeks naar alle omliggende grootsteden spoort. En no worries: hier ervaar je de lusten van de nabijheid van de luchthaven, zonder de lasten ervan.

Woluwelaan Sint-Stevens-Woluwe
Te koop fiscaliteit Sint-Stevens-Woluwe

2. Fiscaal voordelig wonen

Hoewel Sint-Stevens-Woluwe op de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) ligt is wonen hier fiscaal heel wat aantrekkelijker dan in de hoofdstad. Zo betaal je in het BHG op een doorsnee appartement jaarlijks gemiddeld 900 euro meer voor de onroerende voorheffing dan in Vlaanderen. Wanneer je je woonst in het BHG op termijn zou verkopen, betaalt jouw koper tot wel 4 keer zoveel registratierechten op de aankoop ten opzichte van Sint-Stevens-Woluwe, een gegeven dat zich vertaalt in de prijs die zij bereid zijn te betalen voor jouw woonst. Ook andere fiscale regelingen, waaronder die rond dienstencheques en kraamgeld, zijn hier een pak gunstiger dan in Brussel. Toch maar kiezen voor een woonst nét buiten het Brussels hoofdstedelijk gewest?

3. Geniet van het kabbelende water

De gemeente is vernoemd naar de Woluwe, een kleine rivier die ontspringt in het midden van het Zoniënwoud en die over een lengte van zo’n 21 kilometer kabbelt. Met haar zuivere water behoort de Woluwe tot een unicum onder de Brusselse waterlopen. Het is een aangename habitat voor vogels en waterdieren, die vertoeven in de diverse zijtakken en aanpalende vijvers. In Sint-Stevens-Woluwe is de natuur dan ook altijd dichtbij. Ga in alle rust wandelen langs het Woluwepad, of zoef over de gloednieuwe fietsostrade.

4. Altijd iets te doen

In de buurt valt heel wat te beleven. Zo kan je op zondag een balletje slaan in de golfclub van Sterrebeek. Ook het park van Tervuren, met zijn imposante vijvers en knappe museum, is heel nabij, net als de vijvers van Park Malou en Park Des Sources. Zoek je liever de stedelijke dynamiek van Brussel op? Ga dan flaneren op het Beursplein, shoppen in de hippe Dansaertstraat, breng een bezoekje aan de koninklijke serres,… Foodies kunnen gastronomisch genieten in de talloze restaurants in onze hoofdstad.

5. Kunst en cultuur

Hou je van kunst? Breng dan zeker een bezoekje aan de beschermde Sint-Martinuskerk, die gebouwd is in 1567. Je kan er een meesterwerk van Antoon Van Dyck bewonderen. In Brussel kan je natuurlijk ook terecht: verken de buurt van de Zavel, struin rond in een museum of ga een avondje naar het theater of de bioscoop.

6. Veel sportmogelijkheden

Ook sportievelingen halen hun hart op in Sint-Stevens-Woluwe: het dorp telt heel wat sportcentra, fitnessruimtes en voetbalvelden. Misschien ga je liever baantjes trekken in het zwembad van Zaventem of een pluimpje slaan in de badmintonclub?

Luchthaven Zaventem

7. Jobs, jobs, jobs

De gemeente is ook populair bij grote bedrijven en multinationals: de optimale uitsluiting, ligging nabij de luchthaven, het ziekenhuis Saint-Luc en de hoofdstad oefenen een sterke aantrekking uit op internationale werkgevers.

8. Gezellig winkelen

Zaventem herbergt heel wat winkels waar je terecht kan voor jouw inkopen. Lekker handig! Zin in een volledige namiddag shoppen? Dan ben je in het Woluwe Shopping Center aan het juiste adres. Je vindt er maar liefst 180 winkels en eetgelegenheden.

Woluwe Shopping Center

9. Kwalitatieve scholen

Het aanbod aan kwalitatief onderwijs is groot: van kleuter tot lager en secundair, in alle onderwijsnetten. Gebeten door woord, dans, beeld of muziek? Dan zullen de lessen van de Kunstacademie een aangename verrassing zijn. Aangezien Sint-Stevens-Woluwe de uitvalsbasis is van veel expats, zijn er in de buurt trouwens ook heel wat internationale scholen.

10. Vastgoed stijgt in waarde

Wonen in Sint-Stevens-Woluwe is populair. Dankzij de vele troeven van de gemeente zijn de prijzen van de woningen en appartementen de afgelopen jaren sterk gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement steeg van 2021 tot 2022 met maar liefst 31% (bron: notaris.be). Woningen werden tussen 2018 en 2022 dan weer 24% duurder. Het is duidelijk: vastgoed kopen in Sint-Stevens-Woluwe is een verstandige investering!

11. Tevredenheid troef

De cijfers liegen er niet om: het is aangenaam wonen in Sint-Stevens-Woluwe. 81% van de inwoners zegt zich hier gelukkig te voelen. Driekwart is tevreden met de hoeveelheid en de kwaliteit van het groen in de gemeente en maar liefst 59% van de inwoners geeft aan geregeld aan sport te doen, dat is meer dan het Vlaamse gemiddelde. Een gelukkige en veerkrachtige gemeenschap dus! (bron: Stadsmonitor Vlaanderen). Ervaar jij binnenkort zelf waarom Sint-Stevens-Woluwe zo’n aangename plek is?

Download de brochure

Snuif je graag vandaag al de sfeer op in deze knappe woonbuurt? Laat dan jouw gegevens achter en lees de interessante getuigenissen van het gedreven team achter Wol U. De brochure bevat ook extra bonusmateriaal dat je niet terugvindt op de website.

Meer weten over Wol U?

Laat jouw gegevens achter en onze vastgoedadviseur contacteert je om al jouw vragen te beantwoorden.

Contacteer ons

TELEFOON

0477 80 61 11

E-MAIL

sales@ion.be